Wat voorbij komt

Het redigeren gaat top!

In het hoofdstuk waar ik nu mee bezig ben, komen er vrienden op bezoek in het vakantiehuis van Fleur. Ze gaan samen de stad in. Benieuwd?
Vooruit … een klein stukje dan.

***
Uit LAVA

We lopen het grote plein op in de richting van het uitnodigende terras. Het gerieflijkste plekje in de zon wordt door ons geconfisqueerd. De vrouwen zitten tegenover de mannen en ik leg mijn benen over de benen van mijn lief, zogenaamd om ze te laten bruinen, Daniel en ik weten allebei beter. Marianne beseft dat het spel der verleiding weer begonnen is, want zij volgt mijn voorbeeld en legt haar benen over die van Sam. Ze trekt daarbij één been iets op. Het uitzicht van de mannen moet wel aangenaam zijn. Marianne heeft me net in de auto verteld wat ze onder haar jurkje draagt: een verleidelijk zachtgeel Frans kanten stringetje met een doorschijnend gazen kruisje.
We bestellen champagne en wat hapjes en kletsen weer honderduit. Ik koester de warmte van de zon op mijn huid en mijn geweldige gezelschap. Traag verplaats ik mijn voet naar de binnenkant van Daniels been en duw licht. Voel ik daar al iets veelbelovends? Zacht wrijf ik met mijn voet heen en weer. Sam ziet het, knipoogt naar me en lacht schalks. Ik smelt onder zijn blik.

Na een uurtje besluiten we een rondje binnenstad te doen. Iedereen is vrolijk en een beetje baldadig. Voorbijgangers lachen ons vriendelijk toe. Het kan simpelweg aan het weer liggen of aan de bubbels, ik ben ervan overtuigd dat we iets uitgesproken sensueels uitstralen.
Onopvallend zet ik koers naar een kleine lingeriezaak waarvan ik weet dat ze mooie merken voeren. Het lijkt me een geweldig plan om samen lingerie te gaan bekijken en natuurlijk uitvoerig te passen.
‘Zullen we hier even binnen kijken?’ vraag ik quasi-onschuldig als we het winkeltje passeren.
Het is er is piepklein. Ik betwijfel of we er wel alle vier in kunnen. Ik weet ook dat er slechts één paskamer is. De heren bekijken goedkeurend de etalage en we gaan naar binnen.
‘Messieurs, mesdames, bonjour,’ begroet de eigenaresse ons.
We vragen of we rond mogen kijken en dat mag. Al snel vissen we het ene na het andere setje uit het rek. Vier vrouwenhanden betasten Frans kant en Chinese zijde, keuren bh’tjes en strings. We doen net of we de mannen vergeten zijn, ik ben ervan overtuigd dat Marianne zich, net als ik, terdege van hen bewust is.
‘Vous pouvez assayer les sets?’ vraag de Française en dat willen we.
***

Een gedachte over “Het redigeren gaat top!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s