NASCHOLING

anne1


Veel zin had hij er vorige week niet in gehad om de nascholing voor psychiatrisch verpleegkundigen over te nemen, maar hoe meer jonge vrouwen zijn lokaal betraden, hoe minder zijn weerzin werd.

‘Een van mijn cliënten heeft een ongelooflijke fetisj voor naaldhakken,’ zei de mooiste van het stel tegen de collega die haar met haar uitdagende stiletto’s complimenteerde. Rein had ze ook al gezien. Ze maakten dat zijn adem stokte.

‘Soms doe ik hem het plezier.’ Ze strekte haar been en lachte haar stralend witte tanden bloot. Reins hart sloeg over. Hij moest gaan verzitten.

‘Is hij dan nog wel te houden?’ vroeg hij en schrok toen hij hoorde hoe schor zijn stem klonk.

Taxerend keek ze hem aan. ‘Nauwelijks,’ zei ze en liet haar ogen tergend langzaam over hem heen glijden.’Maar wie ben jij dan?’

‘Ik neem waar voor mijn zieke collega,’ had hij gestameld.

‘Het kan slechter,’ antwoordde ze uitdagend. ‘Wat doen mijn hakjes met jou, meester?’
Haar vriendinnen lachten tersluiks toen hij tot achter zijn oren had gebloosd.

‘Dit gaat allemaal van jullie tijd af,’ had hij gezegd en de rest van de week herinnerde hij zich haar spottende blik.

Haar uitdagend wiebelende benen het hem bijna onmogelijk gemaakt om de gemaakte examens in te nemen.

***

‘Die mooie meid brengt me niet meer van de wijs!’ mompelt Rein. ‘Ik vertel ze dat ze geslaagd zijn en kijk gewoon niet naar haar.’ Hij opent de deur van het lokaal.

Het eerst wat hij ziet, zijn haar torenhoge naaldhakken. Zijn lijf reageert onmiddellijk. Terwijl hij houterig de resultaten uitdeelt, zegt hij plechtig dat hij voor vragen nog enige tijd beschikbaar is. Nooit is er iemand nagebleven. Waarom zouden ze ook? Ze zijn immers geslaagd? Vastberaden veegt hij met driftige streken het bord uit. 

Als de deur dichtslaat en hij zich omdraait, grijpt zijn beeldschone plaaggeest hem vol in zijn kruis. ‘Ik heb nog een vraag,’ zegt ze. Terwijl ze haar onderlip naar binnen zuigt, posteert ze haar hooggehakte voet op zijn stoel. Ze grijpt zijn hand en legt hem op haar dij. ‘Wat doen mijn hakjes met jou, meester?’

fvh-ewa-1e-prijs-2016

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s